Puhdista monitoimitulostimen kosketusnäyttö ja muut pinnat oikein

Nainen ja mies toimistossa keskustelemassa kannettavan tietokoneen ääressä Toshiba

Pidä huolta monitoimitulostimesta ja puhdista sen pinnat oikein. Monitoimitulostimen pintojen puhdistus on helppoa, mutta muutama asia kannattaa huomioida. Toshiba suosittelee monitoimitulostimen pintojen puhdistamista säännöllisesti mikrokuituliinalla. Samalla ehkäiset bakteerien ja virusten leviämistä.

Näin puhdistat monitoimitulostimen pinnat

1. Kosketusnäyttö ja valotuslasi
Katkaise virta virtakytkimestä.
Pyyhi kosketusnäyttö ja valotuslasi pehmeällä ja kuivalla mikrokuituliinalla tai kosketusnäytöille tarkoitetulla puhdistusaineella.
Muista, että laitetta ei saa kastella märäksi ja varo naarmuttamasta näyttöä liian karkealla liinalla.

2. Monitoimitulostimen muut ulkopinnat
Katkaise virta virtakytkimestä.
Voit pyyhkiä ulkopinnat kuivalla tai kostealla puhdistusliinalla ja käyttää tarvittaessa mietoa pesuainetta. Kostuta liina puhdistusaineella, älä suihkuta tai kaada ainetta suoraan laitteelle.

Bakteerien ja virusten leviämistä voi vähentää 

  • Käyttämällä kosketusnäyttökynää
    Kosketusnäyttö pysyy puhtaana sormenjäljistä ja hygienia paranee, kun käytät kosketusnäyttökynää.
  • Asentamalla näytölle antibakteerikalvon
    Antibakteerikalvo hylkii likaa sekä bakteereja ja kalvolla suojatuilla pinnoilla bakteerien tartuntariski vähenee jopa 99,99%. Antibakteerikalvo on testattu ISO 22196 -standardin mukaisesti bakteereita vastaan ja sen toiminta-aika on normaalikäytössä jopa 5 vuotta. Toiminta perustuu kalvon sisältämien hopeaionien (ag+) vapautumiseen kalvon pinnalta, mikä häiritsee bakteerin elintärkeitä toimintoja. Kalvoa ei ole testattu viruksia vastaan, mutta vastaavalla metodilla on saatu lupaavia tuloksia viruksien osalta.

Varmista aina monitoimitulostinta puhdistaessasi, ettei laitteelle aiheudu vahinkoa. Jos monitoimitulostimen pinnoilla on likaa, joka ei lähde pois yllä olevilla ohjeilla, voit aina kääntyä puoleemme.

Lataa Toshiba monitoimitulostimen puhdistuohje: Toshiba_MFP_puhdistusohje