Toshiba liputtaa vahvasti kiertotalouden puolesta

Arvostusta ympäristöä kohtaan paremman tulevaisuuden puolesta

Maailma tarvitsee uuden ekologisen suunnan, joka on myös taloudellisesti toimiva. Vastaus löytyy kiertotaloudesta, joka auttaa yhteiskuntaa siirtymään kestämättömästä kulutuksesta kohti tuotteiden ja materiaalien uudelleenkäyttöä ja kierrätystä jatkuvan syklin kautta. Kiertotalous ei siis tarkoita rajoituksia tai luopumista, vaan laitteiden elinkaaren aikaisen kierron lisäämistä kierrättämisellä ja uusiokäytöllä.

Toshiba Tec on jo pitkään elänyt todeksi kiertotalouden keskeisiä periaatteita. Tuotteemme ja palvelumme tarjoavat monia mahdollisuuksia materiaalien uudelleenkäyttöön ja kierrättämiseen, sillä tuotekehityksemme keskiössä ovat laitteiden pitkä elinkaari ja kierrätystä edistävä suunnittelu. Se tarkoittaa, että käyttämämme materiaalit ovat kierrätettäviä, pidämme materiaalien määrän mahdollisimman suppeana, suunnittelemme tuotteet energiatehokkaiksi, vältämme pakkausjätettä ja palvelumme kattavat tuotteen koko elinkaaren. Kiertotalouden termein tätä kutsutaan 3R-periaatteeksi: vähennä (Reduce), käytä uudelleen (Reuse), kierrätä (Recycle).

Oivalluksia kestävän tulevaisuuden puolesta

Olemme tehneet ajan saatossa oivalluksia, joiden avulla voimme auttaa asiakkaitamme siirtymään kohti kiertotaloutta edistävää yhteiskuntaa. Yksi oivalluksistamme on esimerkiksi auttaa materiaalien uudelleenkäytettävyyttä sillä, että samanlaisesta muovista valmistettavat osat ovat samanvärisiä, jolloin ne on helppo lajitella, kun laitteet puretaan osiin. Suosimme myös valmistuksessa uudelleen käytettäviä materiaaleja ja materiaaliyhdistelmiä. Olemmekin tänä päivänä monitoimitulostimien valmistaja, joka käyttää eniten uudelleen käytettäviä muoveja.

Yksi 3R-periaatteen ominaisuus on laitteiden helppo purettavuus. Olemme vieneet kehityksen niin pitkälle, että kuka tahansa osaa purkaa laitteemme osiin kolmella työkalulla. Kierrättäminen ei siis jää kiinni teknisistä taidoista! Nykyisillä kierrätystekniikoilla Toshiba Tecin laitteen tai monitoimitulostimen materiaaleista voidaan käyttää uudelleen yli 95 prosenttia. Ja kun laite on elinkaarensa päässä, paikalliset yhteistyökumppanimme keräävät talteen kaikki kierrätettävät osat.

Energiatehokas tuotesuunnittelukin on Toshiba Tecin monitoimitulostimien tavaramerkki. Kun laite ei ole käytössä, sen pitäisi kuluttaa virtaa hyvin vähän tai ei ollenkaan. Toshiba Tecin laitteet on valmistettu tällä periaatteella, ja niissä käytetään edistyksellisiä virransäästötekniikoita.

Carbon Zero -ohjelma kompensoi tulostimesi päästöt

Emme pysty vielä kutistamaan hiilidioksidipäästöjämme nollaan, joten meillä on Toshiban Carbon Zero -ohjelma, jonka avulla sinäkin voit kompensoida monitoimitulostimesi hiilijalanjäljen. Maksamalla vapaaehtoisen päästökompensaation, monitoimitulostimen ilmastokuorma hyvitetään ohjaamalla kompensaatiomaksu ympäristöhankkeisiin, jotka edistävät ilmastonmuutoksen hillintää ja tukevat kestävää kehitystä. Tunnistat monitoimitulostimen, jonka hiilijalanjälki on hyvitetty, Toshiba Carbon Zero Scheme -tarrasta!

Maksa omistamisen sijaan vain tulosteista

Suhde omistamiseenkin on muuttunut, eikä koneiden ja laitteiden omistaminen ole enää itsestäänselvyys. Kiertotaloutta voi edistää tälläkin periaatteella, sillä voimme tehdä sopimuksen, jossa asiakas ei osta monitoimilaitetta vaan maksaa tulostettuun sivumäärään perustuvan hinnan. Toshiba Tec vastaa monitoimilaitteiden ylläpidosta, mikä pidentää laitteiden elinkaarta.

Tässä poimintoja kestävää kehitystä ja kiertotaloutta edistävistä toimistamme, joista voit lukea lisää kiertotalouden white paperistamme.

On hienoa työskennellä yrityksessä, jolla on pitkä historia vastuullisuudesta. Sitä todentaa myös suomalaisten arvostama ikoninen Joutsenmerkki. Saimme 1995 alan ensimmäisenä toimijana laitemallistoomme Joutsenmerkityn kopiokoneen ja tänä päivänä lähestulkoon kaikki A3-monitoimilaitemallistomme laitteet ovat Joutsenmerkittyjä.

Mikko Tanska
Toshiba Tec Nordic AB